Toolbox

Bedrijfsprofiel

Itho Daalderop streeft ernaar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven - met een assortiment dat bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Dat doen we als ontwikkelaar en producent, maar ook als adviserend en ondersteunend partner voor overheden, corporaties, bouwbedrijven, ontwikkelaars en installateurs in de nieuwbouw-, renovatie- en vervangingsmarkt.

Met onze innovatieve producten en systemen zorgen we voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk.

De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.

Samenwerking
Samen met partner Klimaatgarant vormt Itho Daalderop de CFL (Climate for Life) Holding die valt onder de Europese investeringsmaatschappij Gimv, erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen. Klimaatgarant is opgericht in 2012 om gemeentes en projectontwikkelaars te helpen bij de economisch verantwoorde ontwikkeling van energieneutrale woningen en woonwijken. Klimaatgarant zorgt voor de best mogelijke energieprestatie van woningen, veelal met producten van Itho Daalderop. Zij combineren daarbij technieken en concepten die zichzelf in duizenden woningen bewezen hebben. Klimaatgarant investeert in deze installaties en verhuurt deze aan de eigenaar van het gebouw. Daarbij bieden zij de garantie dat de installaties daadwerkelijk zuinig zijn; ook in het gebruik. Hiermee biedt Klimaatgarant een unieke combinatie in de Nederlandse woningbouw: ontwerp, aanleg, financiering, onderhoud én prestatiegarantie voor energiezuinige installaties. De nauwe samenwerking tussen Itho Daalderop en Klimaatgarant biedt samen dé totaaloplossing voor nul-op-de-meter-projecten. Ook heeft Itho Daalderop een minderheidsbelang in VFA Solutions BV, een bedrijf wat zich richt op fijnstoffiltratie.

VSK Awards
Innoveren zit Itho Daalderop in het bloed. Liefst elf keer werden we genomineerd voor een VSK Award, de belangrijkste innovatieonderscheiding binnen de installatiebranche, en daarvan wonnen we zes keer een Award. De laatste keer was in 2016 met ons Zero Energy Concept, een modulaire all-electric totaaloplossing voor nul-op-de-meterwoningen. Alle producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. 

Internationaal
Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties: Schiedam (Sales, Marketing en Service) en Tiel (R&D en Operations/fabricage). In België zijn er twee vestigingen: Itho Daalderop Belgium (verwarming en tapwater) in Sint-Niklaas en Codumé (ventilatie) in Brussel. De afgelopen jaren is er flink marktaandeel verworven in Europa en we hebben wereldwijd samenwerkingsverbanden. In totaal werken er bij de Itho Daalderop Group 350 medewerkers. 

LinkedIn

button informatieaanvraag HP-M 25 i