Toolbox

Tapwater

Een boiler kan op verschillende manieren gunstig zijn voor uw energieverbruik. Vaak gebeurt het dat u enige tijd moet wachten voordat er warm water uit de kraan stroomt. Omdat de cv-ketel bijvoorbeeld op zolder hangt en het water een behoorlijke afstand moet afleggen. Omdat u met een boiler die route verkort, verspilt u minder water en daarmee bespaart u ook op uw energieverbruik. Dat geldt voor een laadboiler, maar ook voor een keukenboiler. Met een Close-in kunt u een besparing realiseren die op jaarbasis op kan lopen tot € 175,-.

Zonneboiler
Met een zonneboiler is de besparing op uw energieverbruik nog groter. U gebruikt dan immers zonlicht voor het verwarmen van het tapwater en nauwelijks gas of elektriciteit. Mocht het zo zijn dat de zon het even af laat weten, dan zorgt de ondersteunende cv-ketel alsnog voor de bereiding van warm tapwater.

CV-ketel minder belast
Met een boiler zorgt u er bovendien voor dat de cv-ketel minder vaak belast wordt, wat ook weer energie scheelt. Ook heeft de cv-ketel een langere levensduur en is hij minder gevoelig voor storingen. Nog een reden waarom u bespaart met een boiler.

button informatieaanvraag HP-M 25 i