Toolbox

Ventilatie

Ventileren is een must om te voorkomen dat vocht en schadelijke stoffen zich ophopen. Als u niet genoeg ventileert, leidt dit tot schimmels en huismijt en kunt u bovendien geconfronteerd worden met gezondheidsklachten, zoals benauwdheid en hoesten. Met natuurlijke ventilatie (bijvoorbeeld het openzetten van ramen) komt u een eind, maar veel woningen zijn te goed geïsoleerd om daarmee te volstaan. Mechanische ventilatie is in zo'n geval dé oplossing.

Mechanische ventilatie
Mechanische ventilatie is een afzuigsysteem door het hele huis dat lucht uit de woning afvoert. Een speciale ventilatormotor zuigt daarvoor via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht weg uit de keuken, de badkamer en het toilet. In die kamers zitten daarom afzuigventielen in het plafond of in de muur. De hoeveelheid lucht die wordt afgezogen, stelt u meestal zelf in met een regelaar.

Itho Daalderop-systemen
Er zijn verschillende comfortverhogende oplossingen voor mechanische ventilatie. Met de HRU ECO-fan 3 wordt de warmte uit de lucht die wordt afgevoerd, voor 95% opnieuw gebruikt voor de verse buitenlucht die naar binnen wordt geblazen. Hierdoor is de 'verse' lucht bijna hetzelfde als de kamertemperatuur. Het DemandFlow-systeem controleert zelf alle ruimtes en bepaalt aan de hand daarvan hoeveel er geventileerd moet worden. Maar ook de fluisterstille werking van de CVE ECO RFT is een stukje comfort.

button informatieaanvraag HP-M 25 i