Toolbox

Verwarming

Een verwarmingsinstallatie is veel meer dan een apparaat dat draait als u warmte of warm water nodig heeft. Als u het op de juiste manier gebruikt, verhoogt het uw wooncomfort aanzienlijk. 

Twee-cv-zones-systeem
De Comfort Classic en de Base Cube van Itho Daalderop beschikken over de mogelijkheid voor het aansluiten van een twee-cv-zones-systeem. Met dit systeem kunt u twee zones in uw woning apart verwarmen; bijvoorbeeld alleen uw kantoor als u overdag in huis werkt of 's ochtends alleen de badkamervloer, zonder dat u het hele huis hoeft te verwarmen.

LTV of HTV
U kunt uw woning verwarmen met een cv-ketel, maar ook met een hybride lucht/water warmtepomp. In zo'n hybride lucht/water warmtepomp wordt uw woning verwarmd op basis van elektriciteit. Zo'n toestel heeft niet alleen gevolgen voor uw energierekening (zie deze pagina), maar ook voor de manier van verwarmen. Een lucht/water warmtepomp maakt altijd gebruik van LTV (lagetemperatuurverwarming, ook mogelijk met sommige cv-ketels) in plaats van HTV (hogetemperatuurverwarming). Voorbeelden van LTV zijn vloerverwarming, wandverwarming, vergrote radiatoren of convectoren en luchtverwarming. Over het algemeen wordt LTV ervaren als een comfortabelere manier van verwarmen.

button informatieaanvraag HP-M 25 i