Toolbox

Verwarming

Alle Itho Daalderop cv-ketels voldoen aan het HR107-keurmerk, het hoogstmogelijke keurmerk als het gaat om rendement. Dit betekent dat onze cv-ketels uiterst efficiënt met de energie omgaan. Een cv-ketel kan echter nog zo zuinig zijn, als u deze onnodig laat stoken gaat er alsnog veel energie verloren. Het is daarom belangrijk dat u de thermostaat goed instelt. Als u deze bijvoorbeeld één graad lager zet, bespaart u al 7% op uw energierekening.

Hybride lucht/water warmtepomp
U kunt uw woning ook verwarmen met een hybride lucht/water warmtepomp, die bestaat uit een cv-deel en een warmtepomp-deel. Het warmtepomp-deel haalt warmte uit de buitenlucht aangevuld met ventilatielucht en zet deze om naar warmte voor uw woning. Het cv-deel heeft twee functies; zorgen voor warm tapwater en indien nodig ‘bijverwarmen’ of ‘overnemen’, als het bijvoorbeeld flink vriest. Zo is er altijd voldoende warmte in uw woning.

Met zo'n toestel bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Er wordt namelijk hoofdzakelijk elektriciteit in plaats van gas gebruikt om de woning te verwarmen. Daardoor daalt uw gasverbruik voor verwarming aanzienlijk. Uw elektriciteitsverbruik zal weliswaar stijgen, maar omdat elektriciteit goedkoper is dan gas bent u per saldo goedkoper uit. Bovendien spaart u toch het milieu, omdat u de CO2-uitstoot flink reduceert. Wanneer u groene stroom gebruikt is er zelfs helemaal geen sprake van CO2-uitstoot van het warmtepomp-deel. 

button informatieaanvraag HP-M 25 i